Wat is een Drone ?

Drones zijn vaak op afstand bestuurde luchtvaartuigen. Kenmerkend van een drone is dat deze onbemand zijn. De afstand tussen de bediener en de drone kan verschillen van een paar meter tot honderden kilometers. Uiteraard zijn de drones van de laatste afstandscategorie niet de drones die zomaar inde winkel verkocht worden. Drones werden eerder vaak gebruikt als onbemand luchtdoel voor het Nederlandse leger. Het leger kon met behulp van deze drones oefenen om luchtdoelen uit te schakelen. De evolutie van de drones gaat ontzettend snel. Laatst is de eerste race drone uit een 3d printer komen rollen.

Een drone als hulpmiddel

In het buitenland wordt er vaak van een drone gebruik gemaakt in noodsituaties. In Nederland is dit nog veel minder het geval. In het buitenland worden drones vaak ingezet in noodsituaties als aardbevingen, overstromingen etc. In Nederland zullen deze situaties natuurlijk niet snel voorkomen maar drones kunnen te allen tijde te hulp schieten. Ze kunnen op lastig te bereiken plekken komen en vanuit de lucht zoeken naar slachtoffers. Mocht u een drone hebben aangeschaft en deze willen gebruiken in dit soort situaties, dan doet u er goed aan om een GPS tracker te installeren aan uw drone.

Denkt u erover om een drone te kopen ?

Op internet zijn verschillende websites te vinden waar drones worden aangeboden. Wel doet u er van tevoren goed aan om uit te zoeken naar wat u verwacht van een drone. Drones worden in alle soorten en maten aangeboden en ook kunnen de prijsklassen erg verschillen.

Als u eenmaal een drone heeft aangeschaft zult u er zeker geen spijt van krijgen. Een drone kan geweldige luchtfoto’s maken van verschillende omgevingen. En zoals u in het tussenkopje hierboven al kon lezen, kan een drone ook vaak ingezet worden bij verschillende noodsituaties.